Çocuklara Hacamat Nasıl Yapılır?
Hacamat tedavisi din ve bölge fark etmeksizin evrensel bir yöntem halini alıyor. Çin’den Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyada kupa tedavisi ilgi görüyor. Çocuklarında huysuzluk, hiperaktivite bozukluğu, dalgınlık, altına kaçırma gibi problemler için bulunan aileler hacamat yöntemini düşünüyor. Çocuklarda hacamat nasıl yapılır ya da zararlı mıdır gibi araştırma yapan aileler ortaya çıkan sonuçları şaşkınlıkla karşılıyor.
Hacamat yaptırılmış çocuklardaki olumlu değişimler aileleri mutlu ediyor. Çünkü tedavi sonrası çocuklarda; olgun davranma, sakinleşme, idrarı tutma, güçlü hafıza, huysuzluk yapmama, arkadaşlar ile iyi geçinme gibi özellikler görülüyor.
Yetişkin insanlar ile çocuklara uygulanan hacamat tedavisi arasında fark bulunmuyor. Hacamat günlerinde benzer teknikle tedavi uygulanıyor. Ancak çocuklarda kesi yapılırken daha hassas davranılıyor ve kupa sayısı yetişkinlere göre daha az oluyor. 2 yaşını doldurmuş çocukların hacamat yetişkinliğine ulaştığı kabul ediliyor. Bu yaştan sonra kontrollü bir şekilde hacamatın her türlüsü denenebiliyor.
Bebeklere Hacamat Nasıl Yapılır?
Bazı bebekler doğumdan sonra sürekli ağlama, bağırma, sancılanma gibi sorunlarla boğuşuyor. Bu durum hem aileleri üzerken hem de bebeklerin gelişimini etkiliyor. Bunun hacamatla düzelip düzelmeyeceğini düşünen aileler hangi yaş gurubunda hacamatın yapıldığını merak ediyor ve bebeklere hacamat nasıl yapılır sorusunu irdeliyor.
Ülkemizdeki yaygın uygulamalara bakıldığında genellik alt sınır için 12 aylık olması kabul ediliyor. Ancak literatüre yeni doğan hacamatı olarak giren bebek hacamatı, birçok ülkede aktif olarak uygulanıyor. Endonezya ve çevresindeki ülkelerde henüz bir buçuk aylık olan bebekler dahi hacamat tedavisi görebiliyor.
Bebeklerden 2-3 damla ölçeğinde kan vakumlanıyor. Az gibi görünmesine rağmen bu miktarda kanın çekilmesinden sonra bebeklerdeki ağlama ve huysuzluk probleminin büyük ölçüde gittiği gözleniyor. Aileler, bebeklerinin artık daha rahat uyduklarını ve uzun süre uykuya devam ettiklerini söylüyor.
Hacamat tedavisi sonrası bebeklerdeki ve çocuklardaki değişim hacamatın mutlaka yapılması gerektiğini gösteriyor. Bebeklerdeki davranış problemlerinde gözle görülür derecede bir iyileşme görülüyor. Rahat ve huzurlu uyuyan bebekler daha zinde bir şekilde uyanıyor. Çevresine daha ilgili olan bebeklerin hafızalarındaki güçlenmenin yanı sıra cilt problemlerinden de korunuyor. Ergenlik çağında hacamat yaptıranlar ise akranlarına göre sivilce problemleri ile daha az uğraşıyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN