Hacamat Noktaları Şeması Ve Hacamat Noktalarından Hacamat Yaptırmanın Önemi
Geçmişten bugüne kadar gelmiş olan tedavi yöntemidir hacamat. Bu uygulama günümüzde de alternatif tıp alanında tercih edilen yöntemler arasındadır. Hacamat uygulamasında özel kupalar yardımıyla kan alma işlemi yapılmaktadır, vücudun kendi içerisinde atamadı, toksin Miller, vakum işlemi ile çekilerek alınır.
Hacamat noktaları şemasına göre, hamacat yaptırmanın önemi
Hacamat vücudun dışarıya atamadığı toksinlere ağır metaller ve ilaç kalıntılarına ve hormonlu gıdaların bıraktığı iz, dereye atmaya yardımcı olur, vücut direncini arttırır, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde etkilidir. Hacamat noktaları şemasında belirlenen noktalarda, hangi hastalığa sahip olduğunuza göre, işlem uygulanacak bölge değişkenlik göstermektedir.
Hacamat noktaları şeması
Hacamat noktaları şemasına göre hangi hastalıklarda vücudumuzun hangi bölgesine hacamat yapılması gerekir;
Kulak üstü bölgeler: Göz rahatsızlıkları. Omuz bölgesi: Nefes darlığı, astım, bronşit.
Kaburgaların orta noktası: Korku, heyecan, panik atak, kalp hastalıkları, kekemelik.
Karın bölgesi: Karın ağrısı, adet düzensizliği ve ağrıları, yumurtalıklardaki tıkanıklıklar, böbrek ağrısı, kabızlık, göbekte yağlanma, mide ağrıları.
Bel: İdrar kaçırma, bel fıtığı, beldeki kasların geliştirilmesi.
Ayak bilekleri: Siyatik, gut, basur.
Yüz ve Alın: Sinüzit, diş ve dişeti hastalıkları, göz problemleri ve göz hastalıkları, cilt güzelleştirme.
Kulak altı ve arkası:Kulak, burun, boğaz hastalıkları, ön baş ağrıları, göz hastalıklarının tedavisi karaciğer ve safra kesesi ağrıları.
Kürek Kemiklerinin arası: Kalp, safra kesesi hastalıkları, pankreas.
Kuyruk sokumu: Hemoroid, fil hastalığı.
Dizler: Romatizma, kireçlenme, varisler, bacak ağrı ve yaraları, mide ve karaciğer ile ilgili hastalıklar.
Hacamat noktaları şemasına göre faydalı olarak bilinen hacamat bölgeleri
- İki kürek arasındaki noktanın 10 cm üstü
- İki kulak arkası
- Kalbin üstü
Hacamat noktaları şemasında görülen bölgelere göre vücudumuzda bulunan iki çukurdan hacamat yapılması sakıncalıdır. Birincisi ense çukuru ve bıngıldaktan (kafa tepesi çukuru), hacamat yapılmaması gerekmektedir. Bu bölgeden hacamat yapılması durumunda, unutkanlık yaşanabilir hatta psikolojik rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. İkincisi ise kafa arkasındaki bölgedir, ense çukurunun altından yani boyundan, kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz. Fazla hacamat yapılması görme yetinizin zayıflamasına neden olabilmektedir. Kişilerin bünyesindeki dayanıklılık ve kan oranlarının durumuna göre vücudun bir ya da 4 ayrı bölgesinden aynı anda hacamat yapılabilmektedir. Bu sayı uzman tarafından belirlenmektedir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN