Hacamat takvimi nedir ?
Artan sağlık çalışmaları sonucu faydası anlaşılan hacamat, en çok tercih edilen alternatif tıp uygulaması haline gelmiştir. Vücutta birikmiş olan eski kanların vakum yardımıyla dışarı atılması, basit bir olay gibi görünse de çok büyük faydalar sağlamaktadır. K.Maraş hacamat ve sülük uygulamalarında Türkiye’de örnek çalışmalar yürütmektedir. Özellikle hacamat takvimi konusunda Türkiye’de ilk çalışmayı yapan bir merkezdir.
Hacamat takvimi, hangi günlerde hacamat yapılması gerektiğini gösterir. Ayın çekim gücüne göre hacamat yapılması gereken ve hacamattan sakınılması gereken günler bulunmaktadır. Peygamber Efendimiz, bazı günlerde hacamat yapılmasını uygun görmemiştir. Örneğin, çarşamba ve Cuma günleri hacamat yapılması uygun değildir.
Hacamat takvimi, Hicri aylara göre belirlenir. Hicri aylar ise ayın konumuna göre belirlenir. Her hicri ay içerisinde hacamat aynı günlere tekabul etmez. Hicri günler ile miladi günler aynı zaman dilimini ifade etmez. Hicri takvime göre bu gün önümüzdeki yıla göre 10 gün fark eder. Çünkü ay yılı ile güneş yılı aynı değildir. bu sebepten 10 günlük bir fark oluşmaktadır. Hani Kurban bayramı nasıl her yıl aynı güne denk gelmiyorsa hacamat için de aynı şey söz konusudur.
Hacamat takvimine göre hangi günler hacamat yapılmalıdır ?
Hacamat takvimine göre, en ideal hacamat günleri sünnet olan günlerdir. Bu tarihler ise hicri takvime göre şöyledir: Hicri ayın; 17,19,21,25 ve 27. günleridir. Yani ayın son yarısından sonraki tek günler hacamat günleridir. Yalnız bu günlerde Cuma ve Çarşamba günlerine denk gelen tarihlerde hacamat yapılmaz.
En iyi hacamat günü hangisidir ?
En iyi hacamat günü sünnet olan gündür. Peygamber Efendimizin(SAV) tavsiye ettiği ve bu günün değerlendirilmesini söylediği gün Hicri ayın 17‘si Salı gününe denk geldiği tarihtir.
Altın hacamat günleri hakkında bilgi almak için buradan yazımızı okuyabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN