Kadınlara Hacamat Yapılır mı?

En eski medeniyetlerden beri insan sağlığı için tercih edilen tedavi yöntemlerinden olan hacamat için kadın ve erkek arasında ayırım bulunmuyor. Hadis-i Şeriflerde herkesin senenin belirli günlerinde hacamata başvurması isteniyor. Müslümanlarda sünnet olarak da kabul edilen bu uygulama, bazı ülkelerde kırkı çıkmış olan bebeklerde dahi yapılıyor. Bu nedenle kadınlarda hacamat nasıl yapılır sorusunun özel bir cevabı bulunmuyor. Erkeklerde ya da çocuklarda olduğu gibi kupa, bisturi, peçete ve sargı bez yardımı ile kadınlardaki pis kan atılabiliyor.
Regl Olan Kadınlara Hacamat Yapılır Mı?
Kadınların hacamat konusunda erkeklerden ya da çocuklardan farklı olduğu durumların başında regl dönemi geliyor. Çünkü adet döneminde olan kadınların hacamata alınması uygun bulunmuyor. Bunun hem tıbbi hem de dini açıklaması bulunuyor.
Regl olan kadınların dönemi sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için rahim kanamasının devam etmesi gerekiyor. Oysa hacamata giren kadınlarda farklı bölgeden kan çıkışı olduğundan rahimdeki kanama durabiliyor. Adet kanı da pis olduğundan bunun vücutta kalması kadınların çeşitli hastalıklarla ve ağrılarla uğraşması anlamına geliyor. Bu nedenle adet dönemindeki kadınlara hacamat nasıl yapılır sorusu “yapılmaz” şeklinde cevaplanıyor.
Regl döneminde hacamat yapılmamasına bir de dini olarak yaklaşmak gerekiyor. İslam dünyasında hacamata sadece tedavi olarak değil sünnet olarak da bakılıyor. Bu nedenle regl döneminde bazı dini kısıtlamalara maruz kalan kadınların hacamat yaptırmasının da uygun olmayacağı düşünülüyor. Çünkü kadınlar bu dönemde abdestiz olarak görülüyor.
Hamile Kadınlara Hacamat Yapılır Mı?
Kadınlar üreme özellikleri ile erkeklerden ayrılıyor. Dolayısı ile hamilelik kadınların hayatındaki önemli dönemlerden birisi olarak nitelendiriliyor. Kadınlar bu dönemde de hacamatın nimetlerinden yararlanmak istiyor. Bu dönemle ilgili hacamat nasıl yapılır yerine ne zaman yapılır sorusu daha uygun düşüyor.
Hamileliğin ilk 3 ayında kesinlikle hacamata izin verilmiyor. Bu durum ceninin tutunmasını zorlaştırabiliyor ya da düşük riski doğurabiliyor. Aynı tehlike hamileliğin son 3 ayında da geçerli oluyor. 4-6 aylık hamilelik döneminde olan kadınlar ise hacamat yaptırabiliyor. Hacamat yaptıran kadınların doğum anında zorlanmadıkları belirtiliyor. Hatta risk olarak kabul edilmesine karşın birçok Avrupa ülkesinde doğuma günler hacamatın yapıldığı biliniyor.
Mesela 27-29 haftada problem olurmu 6 at 10 gun 6ay 20 gun bu vakitlerde
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Doktorumuzu arayarak bilgi alabilirsiniz.
530 467 71 47
Haccamlar adetken hacamat yapabilir mi?
Hacamat yapan kişinin abdestli olması gerekiyor.