Hacamat Dörde Ayrılır
Hacamat 4′ e ayrılır. Sünnet olan hacamat, Kuru hacamat, Hacamat Masajı, Akapunkturlu Hacamat olmak üzere. Bu 4 ünüde makalemizde bula bilirsiniz.
*Sünnet Olan Hacamat (Kan Aldırmak)
*Kuru Hacamat
*Hacamat Masajı (Schropfkopfmassage)
*Akapunkturlu Hacamat
SÜNNET OLAN HACAMAT (KAN ALDIRMAK)
Bu hacamat şekli; sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) bize tavsiye ettiği şekildedir. Tedavi maksatlı veya sünnette uymak için yaptırılan-hacamattır. Hacamat yapılmasına karar verilen yerler temizlendikten sonra kupalar yerleştirilir, kupaların yerleştirilmesi için kağıt yahut pamuk veyahut vakum cihazı gibi şeyler kullanılır, en mühim olan husus kullanılan kupaların (hacamat bardaklarının) ve diğer kullanılan aletlerin steril olmasıdır.
Bardakların vakumlanmasından sonra 3-5 dakika eski kanın, toksinlerin ve kollestrolun toplanması için beklenir ve bardaklar sökülür sonra bu kısım neşter veya jilet veya zemberek denilen bir aletle 1 mm’den derin olmamak ve 1 cm den uzun olmamak şartı ile çizilir (kesilir). Bu 5-7-9-11-13-15- çizgi olabilir ve hacamat bardakları tekrar aynı yere vakumlanır Kan biriktikçe bardaklar boşaltılıp işlem tekrarlanır.
Ne zamana kadar?
Amma kan gelmesi durmuş ise tekrarlanmaz, zaten insan vücudu otomatiktir, kanın fazlasını dışarı verdikten sonra otomatik olarak durur. Kan alma işlemi tamamlanınca ameliyat yerleri güzelce dezenfekte edilip herhangi bir ifrazata karşı ihtiyat olarak tıbbî flasterler yapıştırılır, bu şekilde sünnet olan hacamat tamamlanmış olur.
KURU HACAMAT
Bu usulde hacamat tedavi edilmesi gereken yere, orası temizlendikten sonra hacamat bardakları yerleştirilir, daha evvel bahsettiğimiz gibi kağıt pamuk veya vakum cihazı ile vakumlanır ve orada 5-10 dakika bekletilir sonra bardaklar alınır ve o bölgeye tekrar temizlenir bu işlem haftada 2 veya 3 defa tekrarlanabilir.
4 veya 6 hafta müddetle hekimin vereceği karara göre yapılabilir.Kuru hacamat ile diz, bel, sırt ağrılarının tedavi edilebileceği gibi, kan dolaşımını hızlandırır, vücuddaki savunma mekanizmasını hareketlendirir, organizmanın canlanmasını sağladığı için kısırlıktan astıma kadar bir çok hastalığın tedavisi de yapılabilir. Tabii ki her hastalığın tedavisi için belirli bölge ve noktaları vardır, onları bilip ona göre hareket etmek gerekir.
HACAMAT MASAJI (SCHROPFKOPFMASSAGE)
Hacamat masajı büyükçe bir hacamat bardağı ile genellikle vücudun sırt kısmında veya bacak veya kollarda yapılan masaj şeklidir.
Masaj yapılmak istenilen bölge; yağla (masaj yağı) veya kremle yağlanır ve masaj bardağı hafifçe vakumlanarak aşağı yukarı, sağa sola doğru yavaşça hareket ettirilir.
Bu usûlde masaj, normal masajlardan daha çok kan dolaşımını harekete geçirmek hususunda masaj yapılan bölgenin geniş olması sebebi ile vücuttaki kan dolaşımını Qi dediğimiz hayat enerjisini harekete geçirir. Bundan dolayı da insan; masaj sonrası çok hafiflik hisseder. Yalnız bu masajın 10 dakikadan fazla yapılmaması tavsiye olunur. Aksi halde masaj yapılan yerlerde derinin haddinden fazla kızarmasına ve tahriş olmasına sebeb olunur…
Dikkat: Bu masaj vücudun ameliyatlı kısımlarına kanserli veya tümörlü kısımlara tatbik olunmaz..
AKUPUNKTURLU HACAMAT
Akupunkturlu hacamat ağrıyan noktaya akupunktur iğnesi batırılır, sonra üzerine hacamat bardağı konulup vakum cihazı ile vakumlanır. 5-10 dakika bekletilip işlem tamamlanır. Buna benzer akupresli hacamat, mıknatıslı hacamat gibi başka usûller de vardır. Biz bunların detaylarına girmeyeceğiz.
HACAMAT İLE TEDAVİ OLUNAN HASTALIKLAR
Hacamat kan ile alakalı bir işlem olduğu için kan da insan vücudunda önemli bir rol oynadığından geniş bir bölgeye tesir etme imkanı vardır. Bununla beraber vücuttaki kirli kanı almakla kandaki toksinler, kolestrol ve kullandı-nımız ilaçlardan dolayı kanda bulunan ve bize /arar veren maddeler tehlikesiz bir şekilde vücuttan uzaklaştırılır.
Hacamat ile insanlar; anında tesir gösteren, tehlikesiz, yan tesirsiz ve ucuz bir şekillin tedavi olma imkanı bulurlar. Bununla beraber hacamatla tedavi olunan hastalıkların bazıları şunlardır.
- Baş ağrısı, yarım baş ağrısı ve sinüzit,
Tembellik, Uyku fazlalığı,
Yüksek tansiyon ve şeker hastalığı,
Prostat ve Cinsel zayıflık,
Sırt ağrısı, bel ağrısı(lumbago), işiaz, diz ağrısı, yanlarda uyuşukluk,
Hormon bozukluğu,
Yumurtalık hastalıkları,
Buna benzer bir çok kadın hastalığı,
Hacamatla başarılı bir şekilde tedavi olunmaktadır.
HANGİ HALLERDE HACAMAT YAPILMAZ
*Hacamat çok ihtiyar ve zayıf kişilerde,
*Kalp Yetmezliği olanlarda,
*Kuwetli ishal olanlarda, *
Bir yeri kesildiğinde kanı durmayan kişilerde,
*Hamilelerde,
* Aşırı kansız kişilerde (anaemia leukaemia thalassemia)
*AİDS HİV
*Tansiyonu çok düşük olan kişilerde
*Küçük çocuklarda
*Çok hassas ve korkan kişilerde kanlı hacamat yapılmaması tavsiye olunur, duruma göre kansız hacamat tatbik olunur.
Tansiyonu çok düşük kişilerde eğer hacamat yapılmaya karar verilmiş ise hacamattan yarım saat önce şekerli çay veya Kahve içirilmesi ve daha sonra hacamatın yapılması tavsiye olunur.Şeker hastalığında ve kanı çok ince ve akıcı olan hastalarda hacamat çizgileri mümkün olduğu kadar çok kısa yani nokta şeklinde yapılması tavsiye olunur.Ayrıca hassas bölgelere göz, göbek, genital kısım, beyine giden damarların üzeri gibi tehlike ar zeden yerlere hacamat yapılmaz
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN