İslami Hacamat
En Kısa Tanımıyla Hacamat Nedir ? Ne işe Yarar ?
Hacamat vücutta birikmiş kirli kanların dışarıya atılması işlemidir. Oldukça kolay ve basit bir yöntem olan hacamat ile vücudunuz daha zinde bir hale gelir. Hacamat hakkında daha fazla bilgi edinmek için merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.
Hacamat Hakkında Daha Fazla Bilgi

2021 Ocak Ayı Hacamat Günleri

2021 Ocak Ayı Hacamat Günleri

Yeni yıl ile birlikte 2021 yılı hacamat takvimi de belli oldu. Düzenli olarak hacamat yaptıranların en çok takip ettiği konulardan biri hacamat takvimidir. Ziyaretçilerimiz için 2021 ocak ayı hacamat günleri hakkında bir çalışma hazırladık. Bu çalışmada hem 2021 ocak ayı hacamat günleri hakkında bilgi edinebilir hem de hacamata dair bazı önemli bilgilere erişebilirsiniz. 2021 yılı diğer hacamat günleri hakkında detaylı bir takvim incelemesi yapmak için 2021 Hacamat Takvimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2021 ocak ayı hacamat günleri :

Sünnet olan hacamat günleri : 3 Ocak Pazar 2021 , 5 Ocak Salı 2021

Diğer hacamat günleri: 7 Ocak Perşembe 2021, 11 Ocak Pazartesi 2021, 28 Ocak Perşembe 2021

Nedir Hacamat (Islak Hacamat) ?

Hacamat, Orta Doğu, Çin ve Avrupa’nın birçok yerinde kullanılan eski bir kan alma tekniğidir. Daha spesifik olmak gerekirse, bu geleneksel teknik, Peygamberimizin (SAV) tavsiyesi üzerine Orta Doğu’da ve ülkemizde kullanılmaktadır.

“Eğer sizin tedavi olduğunuz herhangi bir şeyde hayır varsa, o da hacamat yaptırmaktır…” 

Buhari 12/5724, Müslim 2205/71, Ebu Davud 3857, İbni Mace 3476.

Hacamat geleneksel olarak birçok kişi tarafından çok çeşitli koşulların yönetiminde kullanılmıştır; hipertansiyon gibi kan hastalıkları, artrit gibi romatizmal durumlar, Siyatik, Boyun ve Sırt ağrısı, Baş Ağrısı ve Migren gibi fiziksel durumlar ve ayrıca anksiyete ve depresyon gibi ruh sağlığı durumlarında tadavi amaçlı tercih edilmiştir.

Hacamat (Islak Hacamat) nasıl Uygulanır?

Hacamat, bardakların vakum yoluyla vücudunuzun belirli noktalarına uygulanmasını içerir. Bardaklar konumlandırıldıktan sonra, önceden yapılan küçük deri kesilerinden bardaklara kan çekilir. 

Hacamat’ın amacı vücudunuzun etrafındaki belirli noktalardan durgun veya tıkanmış kan çıkarmaktır. Teorik bilgilere göre, bu tür kanın hücrelerinize, dokularınıza ve organlarınıza çok ihtiyaç duyulan oksijen, mineral elektrolitler, vitaminler, enzimler, bağışıklık sistemi hücreleri ve antikorların verilmesini yavaşlatabileceğidir.

 Vücudunuzda durgun veya tıkalı kan bulunması; hücrelerinizin, dokularınızın ve organlarınızın en iyi şekilde çalışmasına engel olabilir. Bu nedenle kademeli olarak zayıflama, verimsizleşme veya bakteriler, Enfeksiyon vb. gibi olumsuz durumların vücudunuzda baş göstermesine sebep olabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?