İslami Hacamat
En Kısa Tanımıyla Hacamat Nedir ? Ne işe Yarar ?
Hacamat vücutta birikmiş kirli kanların dışarıya atılması işlemidir. Oldukça kolay ve basit bir yöntem olan hacamat ile vücudunuz daha zinde bir hale gelir. Hacamat hakkında daha fazla bilgi edinmek için merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.
Hacamat Hakkında Daha Fazla Bilgi

HACAMAT SONRASI BANYO YAPILIR MI?

HACAMAT SONRASI BANYO YAPILIR MI?

Asırlardır bir tedavi metodu olarak uygulanan ve günümüzde de alternatif tıbbın önemli bir kolu olan hacamat (diğer adıyla kupa tedavisi), beden içerisindeki ağır metal ve zehirleri atmanın ve böylece bağışıklığı kuvvetlendirmenin en tabii ve etkin yollarından bir tanesidir.

Hacamat, Sağlık Bakanlığının Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği kapsamında günümüzde yasal zemin bulmuş olup, sadece doktorlar tarafından uygulanabilmekte ve böylece gerek hijyen gerekse bireyin sağlık koşullarına uygunluğu bakımından çok daha sağlam bir zemin kazanmıştır.

Hacamat tedavisi yapan ve yaptırılan kişilerin göz önünde bulundurmaları gereken birtakım hususlar vardır. Faydalı ve sağlıklı bir hacamat öncesinde ve hacamat sonrasında bu hususları göz ardı etmemek gerekir.

Hacamat sonrası beden toksinlerinden arınmış olduğundan bir rahatlama ve ferahlık hissi hissedilmektedir. Hacamat sonrası dinlenmek ve vücudun yorulmasına sebek olacak faaliyetlerden kaçınılması doğru olmaktadır.

Hacamat sonrası ihtiyaç olmadıkça en az 12 saat süre ile duş almamak tavsiye edilmektedir. Hacamat uygulama bölgesinde yer alan yaraların kapanması ve enfeksiyon kapmaması için hacamat sonrası bir gün geçtikten sonra banyo yapılabilir. Hacamat sonrasında mutlaka banyo yapılması gerekiyorsa sıcak su ile banyo yapılmamalı, ılık su ile banyo yapılmalıdır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in bir hadisi şerifinde şöyle buyrulmaktadır; “Resulullah, dört şeyden dolayı guslederlerdi: “Cenabet, cuma, hacamat, ölü yıkamak.” Hadis-i şeriften de anlaşılacağı üzere hacamat sonrası gusül abdesti almak da hacamatın sünnetlerindendir. Bu hadisi şerife dayanarak uzman kişiler tarafından uygulanan hacamat tedavisi ile çok sayıda hastaya hacamattan en az 2-3 saat sonra duş almaları tavsiye edilir. Böylece hacamat sonrası herhangi bir kötü sonuçla karşılaşılmaz.

Hacamattan sonra göl, akarsu ve deniz gibi yerlere 2-3 gün boyunca girilmez. Yaraların veya kesiklerin üzerinde enfeksiyon oluşabilme ihtimali vardır.

Hacamattan sonra hacamat yapılan bölgelerdeki yara izlerinin daha çabuk iyileşmesi için banyodan sonra yaraların üzerine sarı kantaron yağı ve zeytinyağı gibi iyileştirici etkiye sahip doğal yağlar sürülebilir. Hacamat sonrasında haricen bir şey sürülmesine ihtiyaç yoktur, sağlık ve temizlik koşullarına dikkat edilmesi yeterli olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?