İslami Hacamat
En Kısa Tanımıyla Hacamat Nedir ? Ne işe Yarar ?
Hacamat vücutta birikmiş kirli kanların dışarıya atılması işlemidir. Oldukça kolay ve basit bir yöntem olan hacamat ile vücudunuz daha zinde bir hale gelir. Hacamat hakkında daha fazla bilgi edinmek için merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.
Hacamat Hakkında Daha Fazla Bilgi

Hacamat Hangi Gün ve Saatlerde Yapılmalıdır?

Hacamat Hangi Gün ve Saatlerde Yapılmalıdır?

Peygamber Efendimiz ’in balla birlikte şifa kaynağı olarak gösterdiği uygulama olan hacamat, İslam aleminde hızla yayılıyor. Bebekler ve oldukça yaşlılar da dahil olmak üzere ülkemizde binlerce kişi hacamatla sağlık arıyor. Bu ilgi denetimsiz birçok kliniğin de açılmasına sebep oluyor ve denetimsiz merkezlerin sayısı artıyor.

Hacamat hangi gün ve saatlerde yapılmalıdır sorusuna da cevap veren Dr. Cuma Sabun; hastaları belgesiz yerlerden uzak durmaları konusunda uyarıyor. Kahramanmaraş’ta bölgenin en donanımlı merkezinde hacamat, biofeedback, biorezonans gibi hizmetler verdiklerini belirten doktor, hacamat günlerinin oldukça derin anlamlar içerdiğini de sözlerine ekliyor.

Hangi Günlerde Hacamat Yapılabiliyor?

  • Pazartesi: Hacamat için şüphe bulunmayan ve tüm uzmanların aynı görüşte birleştiği tek gün Pazartesi’dir.Aynı zamanda hacamatın tarihi olarak bir pazartesi gününün seçilmesi için hadislerde de tavsiye bulunmaktadır. Modern bilgiler ve uygulamalar da pazartesi günü yapılan hacamat uygulamalarının çok iyi sonuçlar doğurduğunu göstermektedir.
  • Salı- Perşembe- Pazar: Hacamat hangi gün ve saatlerde yapılmalıdır konusunda en fazla farklı görüşün olduğu günler bu günlerdir. Çünkü salı, perşembe ve pazar günlerine dair tavsiye edici bilgileri mevcuttur. Ancak bu günlerden kaçınılması gerektiğine dair de oldukça fazla hadis mevcuttur. Özellikle salı günü için dikkat edilmesi gereken saatlerin varlığına işaret edilmiştir.

Hangi Günlerde Hacamat Yapılamıyor?

Çarşamba, cuma ve cumartesi günleri hacamattedavisiiçin riskli günlerdir. Hadislerde özellikle Çarşamba ve Cumartesi gününün men edildiği görülmektedir. Cuma gününün İslam aleminde manevi bir gün olması nedeniyle hacamatın ertelenmesi düşünesinde birleşilmiştir. Teşvik edilen bir günü bekleme günü olmayan hastalar için risk alınarak hacamat tedavisine başlanabilmektedir.

Hacamat Hangi Saatlerde Yapılmalıdır?

Hacamat hangi gün ve saatler yapılmalıdır konusunu merak edenler www.islamihacamat.com adresini ziyaret ederek ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşabiliyor. Buna göre günü iki bölümde incelemek gerekiyor. Günün ilk dilimi güneşin doğmasından bir saat sonra başlıyor. Bir saat geçtikten sonra başlayan ilk hacamat zamanı, kerahet vaktine kadar devam ediyor. Bu vakte kadar tamamlanamayan hacamatlar için günün ikinci dönemi öneriliyor. Kerahet vaktinin geçmesinden sonra ikindi namazına kadar ki zaman diliminde de hacamat tedavisi yapılabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?